Het Team

Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker

Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker

Barbara van den Hoofdakker is bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog/gedragstherapeut bij Accare Groningen en bij de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoeksinteresse gaat uit naar de effectiviteit van behandelingen voor gedragsproblemen bij kinderen. In haar vrije tijd houdt zij van wandelen in de Griekse bergen.

Prof. Dr. Saskia van der Oord

Prof. Dr. Saskia van der Oord

Saskia van der Oord is hoogleraar bij de KU Leuven en verantwoordelijk voor de postmaster opleiding Gedragstherapie kinderen-en jongeren. Daarnaast werkt zij in de klinische praktijk als gedragstherapeut. Haar onderzoek focust zich op de mechanismen van ADHD en interventie effectiviteit bij kinderen en jongeren met ADHD. Haar vrije tijd brengt ze door met haar gezin, in de tuin of met pottenbakken.

Dr. Marjolein Luman

Dr. Marjolein Luman

Marjolein Luman is universitair hoofddocent klinische neuropsychologie bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij focust zich op de etiologie en behandeling van ADHD en gedragsstoornissen. Marjolein is specifiek geïnteresseerd in cognitieve en emotionele functies in relatie tot schoolprestaties en leren. Marjolein brengt graag tijd door met haar gezinnetje, (wind)surfen en koken.

Prof. Dr. Pieter Hoekstra

Prof. Dr. Pieter Hoekstra

Pieter Hoekstra is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie bij de Rijksuniversiteit Groningen en kinder- en jeugdpsychiater bij Accare Groningen UC. Zijn belangstelling gaat uit naar ADHD, gedragsstoornissen en ticstoornissen. Het gaat hierbij zowel om onderzoek naar nieuwe behandelingen als naar de oorzaak. Naast het onderzoek houdt Pieter van tochten op de racefiets, reizen en films.

Dr. Annabeth Groenman

Dr. Annabeth Groenman

Annabeth Groenman is postdoctoraal onderzoeker bij Accare Groningen UC. Haar specifieke interesse gaat uit naar de lange termijn ontwikkeling van kinderen met gedragsproblemen, en de factoren die dit kunnen beïnvloeden. Op dit moment werkt zij aan een IPD meta-analyse en werkt zij mee aan kosteneffectiviteit studies. In haar vrije tijd houdt zij van klimmen, koken, en naar concerten gaan.

Dr. Tycho Dekkers

Dr. Tycho Dekkers

Tycho Dekkers is onderzoeker bij Accare en GZ-Psycholoog en expertisecoördinator ADHD bij Levvel. Hij is gepromoveerd op onderzoek naar risicogedrag bij adolescenten met ADHD, en doet momenteel onderzoek naar de werkzame elementen van psychosociale interventies bij kinderen met ADHD. In zijn vrije tijd is hij op de tennisbaan of achter de pingpongtafel te vinden.

Dr. Bianca Boyer

Dr. Bianca Boyer

Bianca Boyer is universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam , waar zij onderwijs geeft en onderzoek doet naar behandeling van ADHD en ASS. Daarnaast werkt zij in de praktijk als GZ psycholoog met kinderen en jeugdigen. In haar vrije tijd is zij het liefst bij haar familie en vrienden en gaat ze graag naar de film of lekker uit eten.

Dr. Patty Leijten

Dr. Patty Leijten

Patty Leijten is universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam (pedagogische- en onderwijswetenschappen). Ze bestudeert hoe ouders en kinderen elkaars gedrag beïnvloeden en hoe we ouders zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij dwars en opstandig gedrag van kinderen. Vrije tijd brengt ze graag door in de natuur en met lekker eten.

Rianne Hornstra

Rianne Hornstra

Rianne Hornstra is promovenda bij Accare Groningen UC en de KU Leuven. Ze heeft psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze doet onderzoek naar de effectiviteit van elementen van oudertraining voor ADHD. In haar vrije tijd is ze het liefst aan het sporten of leest ze een goed boek.

Marijn Nijboer

Marijn Nijboer

Marijn Nijboer is gz-psycholoog in opleiding tot specialist (klinisch psycholoog) bij Accare. Ze doet een pilotstudie naar een kortdurende gedragstherapeutische oudertraining voor ouders van kinderen met ADHD en gedragsproblemen. Daarnaast is Marijn docent gedragstherapeutische oudertraining voor PPO in Groningen en voor het Child Study Center van Accare. In haar vrije tijd is Marijn actief als blokfluitist en brengt ze graag tijd door met haar gezin waarin muziek eveneens een belangrijke rol speelt.

Angela Kalisingh

Angela Kalisingh

Angela Kalisingh is GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog bij Levvel. Ze doet momenteel onderzoek naar welke ouderfactoren voorspellend zijn voor het type interventie die kinderen tussen 6 en 12 jaar met ADHD ontvangen. In haar vrije tijd houdt ze van activiteiten ondernemen met haar gezin, familie en vrienden.

Anouck Staff

Anouck Staff

Anouck Staff is PhD student bij de sectie Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij richt zich op de werkzame elementen in leerkrachttrainingen voor de omgang met druk en ongeconcentreerd gedrag. Voordat Anouck aan dit onderzoek begon heeft zij als psycholoog gewerkt. In haar vrije tijd houdt Anouck van hockeyen, skiën, uiteten gaan en reizen.

Suzanne de Jong

Suzanne de Jong

Suzanne is Promovenda aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze onderzoek doet naar het effect van een zelfhulp oudertraining voor kinderen met druk en opstandig gedrag. Daarnaast is zij werkzaam op een project dat tot doel heeft informatie over effectieve interventies voor ADHD gedrag te verspreiden. In haar vrije tijd brengt zij graag tijd door met familie en vrienden en sport, danst en fotografeert ze graag.

Dominique Doffer

Dominique Doffer

Dominique Doffer is promovenda en GZ-psycholoog in opleiding bij Accare UMCG. Ze doet onderzoek naar de effectiviteit van een kortdurende oudertraining voor kinderen met ADHD kenmerken, wanneer deze wordt aangeboden door de praktijkondersteuner van de huisarts. In haar vrije tijd houdt ze van hockeyen, lekker eten en tijd spenderen met vrienden en familie.

Kim Wolters

Kim Wolters

Kim Wolters is promovenda bij Accare. Haar onderzoek richt zich op de ontwikkeling en het onderzoeken van het Plannen Op school (PLOS) programma: een programma om leerlingen met planningsproblemen binnen het Voortgezet Onderwijs te ondersteunen. In haar vrije tijd houdt ze van wandelen met haar hond Charlie, koken en spelletjes spelen.

Elisa Steenweg

Elisa Steenweg

Elisa Steenweg is promovenda en GZ psycholoog in opleiding bij Accare UMCG. Ze heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze doet onderzoek naar de effectiviteit van een kortdurende gedragstherapeutisch training voor leerkrachten van kinderen met gedragsproblemen. In haar vrije tijd houdt Elisa van tekenen, lekker uit eten gaan, reizen en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Constantina Psyllou

Constantina Psyllou

Constantina Psyllou is promovenda bij Accare. Zij onderzoekt de effectiviteit van opvoedingsinterventies voor gedragsproblemen bij kinderen en adolescenten aan de hand van een IPD meta-analyse. Naast onderzoek geeft Constantina yoga lessen en brengt zij haar vrije tijd graag door met haar vrienden en in de natuur.

Roos van Doornik

Roos van Doornik

Roos van Doornik is promovenda bij Accare Groningen. Ze onderzoekt de effectiviteit van een kortdurende oudertraining voor kinderen met gedragsproblemen. In haar vrije tijd houdt ze van creatief bezig zijn en tijd doorbrengen met haar familie en katten.

Emmy van Boven

Emmy van Boven

Emmy van Boven is promovenda aan de VU. Ze onderzoekt korte oudertrainingen voor kinderen met gedragsproblemen, wanneer deze worden aangeboden door wijkteams. In haar vrije tijd houdt ze van boulderen en creatieve bezigheden zoals breien, haken en acteren

Francesca Bentivegna

Francesca Bentivegna

Francesca Bentivegna is een postdoctoraal onderzoeker aan het UMC Groningen en een Promovenda aan de University College London (UCL). Haar onderzoek richt zich op het begrijpen welke therapeutische technieken werken voor welke families van kinderen met gedragsproblemen en ADHD. In haar vrije tijd reist ze graag naar andere landen, onderneemt ze nieuwe activiteiten met dierbaren, en verdiept ze zich in fictieve en introspectieve boeken en films.

Tess Praamstra

Tess Praamstra

Tess Praamstra is onderzoeksassistent bij Accare. Ze ondersteunt promovendi bij zaken rondom de dataverzameling. Zoals de werving van nieuwe deelnemers, het uitvoeren van psychologische testen en het afnemen van interviews. In haar vrije tijd houdt ze van sporten, lezen, naar concerten gaan, koken en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Nienke Markensteijn

Nienke Markensteijn

Nienke Markensteijn is onderzoeksassistent bij Accare. Ze werkt mee aan de dataverzameling van verschillende onderzoeken. Hiervoor houdt ze zich onder andere bezig met de werving van nieuwe deelnemers en de afname van psychologische testen en interviews. Daarnaast kan je haar in haar vrije tijd tegenkomen op de racefiets, schaatsbaan of omringd door lekker eten.

Myrte Geres

Myrte Geres

Myrte Geres is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij Accare Groningen en tevens coördinerend hoofddocent van het CGT onderwijs van het postmaster opleidingsinstituut PPO in Groningen. Haar vrije tijd brengt zij graag door met haar gezin: thuis met het bakken van taarten en koekjes, of op vakantie met golfsurfen, duiken en skiën.